Tilastopäivät 2024

Tietoa konferenssista

Seuraavat Tilastopäivät järjestetään maanantaina 3.6.2024 Aalto-yliopistossa Espoossa. Pääpuhuja on professori Ryan Martin (Department of Statistics, North Carolina State University).

Tilastoseura tarjoaa Tilastopäivien aikana kahvituksen. Osallistujat maksavat itse lounaansa.

Aika ja paikat

Maanantai 3.6.2024

Konferenssipaikka: Aalto-yliopisto, Kandidaattikeskus, Otakaari 1, C-sali (2-kerros)

Konferenssi-illallinen järjestetään Helsingin keskustan ravintolassa.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksut

Ilmoittaudu Tilastopäiville täyttämällä rekisteröintilomake. Rekisteröintilomakkeessa osallistumismaksun voi maksaa Debit/Credit kortilla tai käyttämällä PayPalia. Huomaa, että rekisteröityminen vahvistuu vasta, kun olet maksanut osallistumismaksun! Jos Debit/Credit- tai PayPal-maksaminen ei jostain syystä sovellu, niin lähetä viestiä Tilastoseuran sihteerille ()

Varhainen ilmoittautuminen 19.2.2024 - 31.3.2024

Tilastoseuran jäsenet (illallinen sisältyy) €80
Ei-jäsenet (illallinen sisältyy) €130
Tilastopäivien puhujat (illallinen sisältyy) €25
Opiskelijat ilman illallista €10
Tilastoseuran opiskelijajäsenet illallisen kanssa €80
Opiskelijat ilman Tilastoseuran opiskelijajäsenyyttä illallisen kanssa €90

Normaali ilmoittautuminen 1.4.2024 - 12.5.2024

Tilastoseuran jäsenet (illallinen sisältyy) €100
Ei-jäsenet (illallinen sisältyy) €150
Tilastopäivien puhujat (illallinen sisältyy) €25
Opiskelijat ilman illallista €10
Tilastoseuran opiskelijajäsenet illallisen kanssa €90
Opiskelijat ilman Tilastoseuran opiskelijajäsenyyttä illallisen kanssa €100

Myöhäinen ilmoittautuminen (ei illallista) 13.5.2024 - 26.5.2024

Tilastoseuran jäsenet €100
Ei-jäsenet €150
Tilastopäivien puhujat €25
Opiskelijat €10

Ilmoittautuminen Tilastopäiville 19.2.2024 alkaen rekisteröintilomakkeella (linkki). Huomaa seuraava kohta ilmoittautumisen perumisesta!

Ilmoittautumisen peruminen

Lähetä viesti ilmoittautumisen perumisesta sähköpostilla Tilastoseuran sihteerille ()

• Ilmoittautumisen peruminen välillä 19.2.2024-12.5.2024: Palautetaan koko osallistumismaksu
  • Ilmoittautumisen peruminen 13.5.2024 tai sen jälkeen: Osallistumismaksua ei palauteta

Posterikilpailu

Tilastopäivien yhteydessä järjestetään myös posterikilpailu. Posterikilpailuun ilmoittaudutaan rekisteröitymisen yhteydessä. Lähetä tiedot posterin otsikosta ja tekijöistä sähköpostilla Tilastoseuran sihteerille () . Tiedot posterikilpailusta tarkentuvat myöhemmin.

Tutkimuksen näyteikkuna

Tilastopäivillä on uusi tapahtuma "Tutkimuksen näyteikkuna". Se koostuu kolmesta esitelmästä (20 min. + keskustelu 10 min.). Tilastoseura palkitsee esitelmänpitäjät kunniakirjalla. Esitelmien tulee käsitellä korkeatasoista suomalaista viime aikoina julkaistua tai julkaistavaksi hyväksyttyä tutkimusta tavalla, joka on ymmärrettävä muillekin tilastotieteilijöille kuin alalle erikoistuneille. Ehdotuksia esitelmien aiheiksi ja esitelmöijiksi voi lähettää seuran sihteerille osoitteeseen . Viestin otsikon tulee olla "Tutkimuksen näyteikkuna -ehdotus". Tilastoseuran hallitus valitsee saapuneista ehdotuksista korkeintaan kolme, jotka saavat kunnian esitelmöidä "näyteikkunassa". Puheenjohtajan osoitteeseen voi lähettää ehdotuksia myös muiksi esitelmiksi. Niiden pituus on samoin 20+10 minuuttia.

Alustava lista puhujista

• Suomen Tilastoseuran puheenjohtaja Pekka Pere (Aalto-yliopisto) : Tilastopäivien avaus
  • Professori Ryan Martin (North Carolina State University) : Imprecise probability in statistical inference: why it's needed, where it comes from, and how it's beneficial
  • Professori Pauliina Ilmonen (Aalto-yliopisto) : On modeling rare phenomena

Sponsorit

Kiitämme tuesta seuraavia organisaatioita: Aalto-yliopisto, SAS Institute Oy.

Tilastoseuran sihteeri Roope Rihtamo ()