Suomen  Tilastoseuran logo

Suomen Tilastoseura on vuonna 1920 perustettu voittoa tavoittelematon tieteellinen seura. Tilastoseuran tarkoituksena on edistää tilastotieteen tutkimusta, opetusta ja soveltamista sekä toimia tilastotieteilijöiden ja tilastoja tekevien henkilöiden yhdyssiteenä.

Tilastoseuralla on noin 300 jäsentä, jotka työskentelevät yliopistoissa, tutkimuslaitoksissa, valtion ja kuntien organisaatioissa, järjestöissä ja yrityksissä pääasiassa tutkimus-, suunnittelu-, opetus- ja asiantuntijatehtävissä. Jäsenistöön kuuluu myös tilastotieteen opiskelijoita.

Iltapäiväseminaari (alustavaa tietoa)

Verkkokyselyt: Käytäntö ja data-analyysi

10.9.2024 klo 13-16

Tieteiden talo, Helsinki

Tilastotieteen sanasto

Suomen Tilastoseuran Tilastotieteen sanaston 2. laitos on nyt myös hakukone. Sanaston 1. laitoksen voi hankkia omakseen Tiedekirjasta. Sanasto on suomi-englanti-suomi-sanakirja, jonka tavoite on yhtenäistää ja uudistaa tilastotieteen suomenkielistä termistöä.

Kirjan kansi, jossa lukee Tilastotieteen sanasto (Juha Alho, Elja Arjas, Esa Läärä ja Pekka Pere). Kuvituskuvana sanapilvi, joka kuvaa tilastotieteen suomenkielisten termien esiintymistiheyttä sanaston sisältämissä sanoissa.

Kirja-alennuksia seuran jäsenille tarjoavat:

Cambridge University Pressin logo
Wileyn logo

Lisätietoja seuran sihteeriltä.