Suomen  Tilastoseuran logo

Suomen Tilastoseura on vuonna 1920 perustettu voittoa tavoittelematon tieteellinen seura. Tilastoseuran tarkoituksena on edistää tilastotieteen tutkimusta, opetusta ja soveltamista sekä toimia tilastotieteilijöiden ja tilastoja tekevien henkilöiden yhdyssiteenä.

Tilastoseuralla on noin 300 jäsentä, jotka työskentelevät yliopistoissa, tutkimuslaitoksissa, valtion ja kuntien organisaatioissa, järjestöissä ja yrityksissä pääasiassa tutkimus-, suunnittelu-, opetus- ja asiantuntijatehtävissä. Jäsenistöön kuuluu myös tilastotieteen opiskelijoita.

Tilastopäivät / Statistical Days 2024

Seuraavat Tilastopäivät järjestetään maanantaina 3.6.2024 Aalto-yliopistossa Espoossa. Pääpuhuja on professori Ryan Martin (Department of Statistics, North Carolina State University).

Normaali ilmoittautuminen Tilastopäiville päättyy 12.5.2024. Lisätietoja Tilastopäivistä löytyy täältä.


The next Statistical Days will be held on Monday 3 June 2024 at Aalto University in Espoo. The keynote speaker is Professor Ryan Martin (Department of Statistics, North Carolina State University).

Normal registration for Statistical Days closes on May 12, 2024. More information about Statistical Days can be found here.

Finnish Statistical Society and Finnish Society of Biostatistics organise an intensive course

Topics in Statistical Inference

27–31 May 2024

Lammi, Finland

Tilastotieteen sanasto

Suomen Tilastoseuran Tilastotieteen sanaston 2. laitos on nyt myös hakukone. Sanaston 1. laitoksen voi hankkia omakseen Tiedekirjasta. Sanasto on suomi-englanti-suomi-sanakirja, jonka tavoite on yhtenäistää ja uudistaa tilastotieteen suomenkielistä termistöä.

Kirjan kansi, jossa lukee Tilastotieteen sanasto (Juha Alho, Elja Arjas, Esa Läärä ja Pekka Pere). Kuvituskuvana sanapilvi, joka kuvaa tilastotieteen suomenkielisten termien esiintymistiheyttä sanaston sisältämissä sanoissa.

Kirja-alennuksia seuran jäsenille tarjoavat:

Cambridge University Pressin logo
Wileyn logo

Lisätietoja seuran sihteeriltä.