Tilastotieteen sanasto julkaistu

Suomen Tilastoseuran Tilastotieteen sanasto on nyt täällä! Sanasto on neljän suomalaisen tilastotieteilijän työstämä suomi-englanti-suomi-sanakirja. Tavoite on yhtenäistää ja uudistaa alan suomenkielistä termistöä. Seura toivoo, että sanaston termit tulevat mahdollisimman yleiseen käyttöön.

Sanaston voi ostaa Tiedekirjan verkkokaupasta tai Helsingin Snellmaninkatu 13:ssa sijaitsevasta myymälästä. Seuran jäsenet saavat sanaston jäsenhintaan, ks. lisätiedot tammikuussa 2022 lähetetystä jäsenkirjeestä tai kysy seuran sihteeriltä.

Sanastosta tulee myöhemmin pdf-versio seuran verkkosivuille. Tilastoseura kannustaa hankkimaan sanaston korkealaatuisen painetun version, sillä se on tehty myös juhlistamaan Tilastoseuran satavuotista taivalta.

Lue lisää sanaston luomisprosessista Aamulehden artikkelista 10.1.2022. Sanasto on ehtinyt myös jo saamaan positiivista huomiota mm. Twitterissä.