Vuosikirja

Tilastoseura julkaisee seuraavan vuosikirjan vuodenvaihteessa. Seuran vuosikirjassa on mahdollisuus julkaista kahdentyyppisiä tekstejä: vertaisarvioimattomia ja vertaisarvioituja, joista jälkimmäiset on tarkoitus muotoilla tieteellisen artikkelin muotoon. Vertaisarvioimaton sisältö voi olla mitä tahansa tilastotieteeseen liittyvää kuvista tekstiin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Vertaisarviointiin lähetettävät tekstit on muotoiltava seuraavasti:

• Kieli voi olla suomi, ruotsi tai englanti.
  • Ehdota 2-3 arvioijaa, jotka sopisivat arvioimaan käsikirjoitustasi.
  • Tiivistelmä voi olla korkeintaan 200 sanaa pitkä.
  • Tekstiosuuden pitää olla selkeä, lyhyt ja tiivis.
  • Esimerkiksi LaTeX-ohjelmistoa voi käyttää käsikirjoituksen laatimisessa, jolloin kaikki tarvittavat tiedostot pdflatex-ohjelmaa varten on toimitettava (esimerkkitiedostot voi ladata tästä).
  • Kuvatiedostot on toimitettava erikseen pdf-muodossa.
  • Lähdeviitteet on liitettävä suoraan LaTeX-tiedostoon (tai mukaan on liitettävä bibtex-ohjelman tuottama bbl-tiedosto).
  • Myös Word-ohjelmistoa voi käyttää, mutta ulkoasun on vastattava LaTeX-esimerkin ulkoasua (linkki: esimerkki.pdf).
Tekstien lähettäminen

Vertaisarvioimaton sisältö: 15.9.2018 mennessä