Erityisasiantuntija, Eläketurvakeskus

Lataa alkuperäinen ilmoitus (pdf)

Eläketurvakeskus (ETK) on työeläkkeiden tietotalo. Meillä pääset tekemään haastavia, monipuolisia ja yhteiskunnallisesti tärkeitä asiantuntijatehtäviä. Panostamme osaajiemme ammatilliseen kehittymiseen ja työhyvinvointiin. Toimipaikkamme sijaitsee Pasilassa, josta muutamme Kalasataman metroaseman viereen vuonna 2021.

ETK:n suunnitteluosasto on noin 40 henkilön aktiivinen työyhteisö. Asiantuntijamme ovat keskeisesti mukana kehittämässä ja ylläpitämässä työeläkejärjestelmää. Teemme ennusteita, arvioita ja rekisteripohjaisia selvityksiä eläketurvasta. Laskemme vuosittain eläkelaitosten ja valtion osuudet työeläkekustannuksista sekä työeläkkeiden indeksit ja elinaikakertoimen sekä tuotamme eläketurvaan liittyviä tilastoja.

Haemme toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen

ERITYISASIANTUNTIJAA

Päätehtäväsi on tuottaa tietoa työeläkkeen, kansaneläkkeen ja verotuksen muodostamasta kokonaiseläketasosta ja siihen liittyvän laskentamallin ylläpito ja kehittäminen. Teet eläketasoon liittyviä laskelmia ja selvityksiä erilaisten eläketurvan kehittämishankkeiden ja muiden tiedon tarvitsijoiden tarpeisiin. Osallistut tarvittaessa myös jäsenenä tai sihteerinä erilaisten työryhmien työhön.

Menestyt tehtävässä, kun sinulla on analyyttistä ajattelukykyä ja hyvät viestintätaidot. Laskentamallien ylläpito ja kehittäminen edellyttävät pitkälle kehittyneitä Excel- ja VBA-ohjelmointitaitoja. Myös SAS-osaaminen ja muiden ohjelmointikielten tuntemus on eduksi. Pidät yhteyttä erilaisiin kansainvälisiin organisaatioihin, joten hyvä englanninkielen taito on välttämätön ja muu kielitaito on eduksi. Eläkejärjestelmän ja muun sosiaaliturvan sekä verotuksen tuntemuksesi katsotaan niin ikään eduksi. Sinulla on ylempi korkeakoulututkinto joko yhteiskuntatieteelliseltä tai matemaattiselta alalta.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vastuullisen työn mukavassa työyhteisössä. Työtäsi ja työhyvinvointiasi tukevat ammattitaitoiset työkaverit, etätyömahdollisuudet, lounasetu, kattava työterveyshuolto sekä hyvät harrastusmahdollisuudet. Tule tekemään meille työtä, jolla on merkitystä!

Tehtävä on vakituinen ja alkaa 1.9.2020 tai sopimuksen mukaan.

Saat lisätietoja tehtävästä Marjukka Hietaniemeltä 29.7. – 7.8., puh. 029 411 2133 sekä Ismo Riskulta varmimmin 29.7. klo 13-14 ja 5.8. klo 13-14, puh. 029 411 2566.

Paikkaa haetaan täyttämällä hakulomake viimeistään 16.8.2020. Lue lisää Eläketurvakeskuksesta osoitteessa etk.fi.