PERUTTU Tilastopäivät 2020 — 100-vuotisjuhlaseminaari 14.5.-15.5. Espoossa

*Tilastopäivät 2020 siirtyvät syksylle koronaviruspandemian takia.*

Tilastopäivät 2020 juhlistaa Suomen tilastoseuran satavuotista taivalta tilastotieteen edistäjänä. Juhlavuoden kunniaksi tilastopäivät 2020 esittelee laajan kattauksen tilastotiedettä ja sovelluksia yhteiskunnassa sekä tieteen eri osa-alueilla. Esitelmien pitäjät edustavat tilastotieteen kansainvälistä huipputasoa ja aiheet vaihtelevat matemaattisesta menetelmäkehityksestä ja tilastotieteen historiasta taloustieteisiin, koneoppimiseen, ympäristötieteisiin, sekä kansanterveyteen. Pääpuhujaksi on kutsuttu Royal Statistical Societyn (RSS) nykyinen puheenjohtaja ja Imperial College Londonin professori Deborah Ashby. Muut puhujat tilaisuudessa ovat

• Juha Alho, Helsingin yliopisto
  • Elja Arjas, Helsingin yliopisto
  • Marjo Bruun, Tilastokeskus
  • Pauliina Ilmonen, Aalto-yliopisto
  • Samuel Kaski, Aalto-yliopisto
  • Heikki Kauppi, Turun yliopisto
  • Tiina Laatikainen, THL
  • Esa Läärä, Oulun yliopisto
  • Asta Manninen, Kaupunki- ja aluetilastot
  • Ilkka Mellin, Aalto-yliopisto
  • Jukka Nyblom, Jyväskylän yliopisto
  • Hannu Oja, Turun yliopisto
  • Pekka Pere, Tampereen yliopisto
  • Nourhan Shafik, Aalto-yliopisto
  • Timo Teräsvirta, Aarhusin yliopisto

Tilastopäivät alkavat avauspuheenvuorolla torstaina 14.5. klo 11.45, ja päättyvät perjantaina 15.5. klo 16.30. Torstai-iltana nautitaan juhlaillallinen ravintola Sipulissa Helsingissä (Kanavaranta 7 A).

Ohjelma

Juhlavuoden kunniaksi tilastopäivien yhteydessä julkistetaan myös 2020-luvulle päivitetty tilastotieteen Suomi-Englanti sanakirja. Lisäksi Tilastoseura palkitsee perinteitä kunnioittaen ansioituneita opinnäytetöitä vuosilta 2017-2019 väitöskirjapalkinnolla ja parhaan pro gradu -tasoisen tutkielman vuodelta 2019 Leo Törnqvist -palkinnolla. Tilastopäivien yhteydessä on myös posterikilpailu. Tarkka ohjelma julkaistaan myöhemmin tällä sivulla. Ilmoittaudu mukaan, ja tapaa vanhoja kollegoita sekä tutustu uusiin!

Ilmoittautuminen avataan uudelleen, kun uusi ajankohta on selvillä.

Tilastopäivällä on myös mahdollista pitää posteriesitys. Posteriesityksen pitämisestä tiedotetaan lisää, kun Tilastopäivien uusi ajankohta varmistuu.

Tilastopäivien osallistumismaksut ovat

• Tilastoseuran jäsenille 100 euroa.
  • Tilastoseuran opiskelijajäsenille: 0 euroa ilman illallista, 70 euroa illallisen kanssa.
  • Muut 130 euroa.

Osallistumismaksu kattaa konferenssimateriaalin, kahvit, sekä illallisen. Maksuohjeet lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen yhteydessä.

Lisätietoja:
Lauri Viitasaari (etunimi.sukunimi@iki.fi), järjestelytoimikunnan puheenjohtaja